Șeful statului a lansat o propunere pentru politicieni. Vrea „moratoriu pe discuțiile politice”
Full Article 2 minutes read

Șeful statului a lansat o propunere pentru politicieni. Vrea „moratoriu pe discuțiile politice”

În cadrul briefingului din 5 aprilie, președintele Igor Dodon a avut un mesaj pentru politicienii din Republica Moldova. Șeful statului a propus „instituirea unui moratoriu asupra discuțiilor politice din societate”. 

„Am văzut în ultimul timp tot mai multe mesaje acide din partea unor reprezntanți ai clasei politice. Vreau să vin cu o propunere ca cel puțin temporar, pe parcursul următoarelor săptămâni până ieșim din criză, să instituim un moratoriu la discuțiile politice din societate. Nu-i interesează pe oameni când vor fi alegerile. Pe noi toți ne interesează să gestionăm cu cât mai puține pierderi această criză. Haideți să-i ajutăm pe oameni și să trecem peste această perioadă. Veți reusi sa criticati guvernarea, dar acum, veniți cu soluții, eu sunt deschis”, a declarat Dodon.

Legat de modul cum autoritățile administrează situația, Igor Dodon a remarcat că nimeni nu a fost pregătit pentru o astfel de criză.

„Noi o gestionăm și considerăm că nu rău, ținând cont de realitățile din Republica Moldova. Și o vom gestiona cu riscuri și pierderi minime. Dar haideți să punem umărul, nu prin răspândirea panicii, dar prin suportul fiecăruia”, a încheiat Dodon.

Amintim că pe 17 martie parlamentul a decretat stare de urgență în Republica Moldova, în legătură cu răspândirea pandemiei de COVID-19. Până în prezent, în țara noastră au fost înregistrate 864 de cazuri de îmbolnăviri. 30 de persoane s-au însănătoșit, iar 15 au murit, inclusiv 3 medici.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: