Selecționerul echipei naționale a Angliei pleacă după înfrângerea în finala Euro 2024
Full Article 2 minutes read

Selecționerul echipei naționale a Angliei pleacă după înfrângerea în finala Euro 2024

Gareth Southgate, selecționerul echipei naționale de fotbal a Angliei, a anunțat că demisionează, la doar câteva zile după ce echipa a suferit o înfrîngere în finala Euro 2024. Anglia a pierdut în fața Spaniei cu scorul de 2-1 într-un meci desfășurat pe Olympiastadion din Berlin, informează Sky News pe 16 iulie.

La doar două zile după înfrângerea suferită în al doilea final consecutiv al Campionatului European, Gareth Southgate a anunțat că pleacă.

„Ca un englez mândru, a fost onoarea vieții mele să joc și să conduc naționala Angliei. A însemnat totul pentru mine și am dat totul pentru echipă. Este timpul pentru o schimbare și pentru un nou capitol. Finala de duminică de la Berlin împotriva Spaniei a fost ultimul meu meci ca antrenor al Angliei”, a spus Southgate.

Gareth Southgate, în vârstă de 53 de ani, a preluat conducerea naționalei Angliei în toamna anului 2016. Acseta a condus echipa în 102 de meciuri, câștigând 61 și pierzând 17. După ultimul Campionat European, el a devenit primul antrenor din istorie care nu a suferit înfrângeri în 13 meciuri consecutive la un astfel de turneu (excluzând înfrângerile în serii de penalty-uri).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: