Sergiu Litvinenco, despre finalitatea dosarelor: „Avem piedici în interiorul sistemului”
Full Article 2 minutes read

Sergiu Litvinenco, despre finalitatea dosarelor: „Avem piedici în interiorul sistemului”

„Sistemul justiției nu este curățat în totalitate, iar în interior întâlnim multe piedici” a răspuns ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în plenul Parlamentului, cu referire la o întrebare privind finalitatea dosarelor. Însă oficialul a remarcat că Procuratura „a fost eliberată de sub influența grupărilor oligarhice”, și ca urmare a acestui fapt, la moment sunt investigați liderii și exponenții tuturor grupărilor oligarhice.

„Sunt investigați Platon, Șor, Plahotniuc. Cu referire la finalitate. Toți își doresc finalitate. Finalitatea nu se obține foarte ușor, pentru că noi vrem să facem lucrurile corect, nu ca ulterior acei care au furat miliarde să devină victime, să câștige dosare la CEDO. Asta e partea obiectivă, dar parte subiectivă este că sistemul nu este curățat în totalitate, aici avem mult de lucru, avem piedici în interiorul sistemului. Cu toate acestea, într-un final, acele promisiuni pe care le-am făcut vor fi realizate”, a menționat Litvinenco.

De asemenea el a spus că în legislație au fost identificate aspecte problematice, „care practic au dat voie hoților fugari să se eschiveze de la răspundere”.

„De aceea am modificat mai multe legi”, a mai spus ministrul.

În acest context,  premierul Natalia Gavrilia a specificat că reforma justiției este o prioritate pentru Guvern, chiar și în contextul crizelor cu care se confruntă țara.

„Ne dorim o justiție care pedepsește pe cei care fură și sărăcesc oamenii și în acest fel vor fi descurajați și alții. Dar atât timp, cât nu vom avea această finalitate este foarte greu de crescut încrederea cetățeanului”, a menționat Natalia Gavrilița.

De menționat că deputații examinează și la această ora moțiunea de cenzură împotriva activității Guvernului Gavrilița, depusă de socialiști și comuniști. Acum, parlamentarii se află la runda de întrebări – răspunsuri, ulterior ei vor ține discursuri și se vor pronunța prin vot dacă demit sau nu actualul cabinet de miniștri.

În pofida procedurilor prevăzute în Regulamentul Parlamentului, speakerul Igor Grosu dar și deputatul PAS, Dumitru Alaiba au dat de înțeles că moțiunea va pica.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: