Și-a luat mobilier din banii instituției medicale? Percheziții la conducerea Spitalului de Psihiatrie din Bălți 
Full Article 2 minutes read

Și-a luat mobilier din banii instituției medicale? Percheziții la conducerea Spitalului de Psihiatrie din Bălți 

Percheziții la directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice. Primul ar fi majorat unele cheltuieli ale spitalului iar din diferența obținută ar fi fost confecționate mai multe articole de mobilier, pe care le-ar fi instalat la domiciliul lui. Prin aceste fapte, bugetul spitalului ar fi fost delapidat cu circa 100 de mii de lei. Precizările au fost făcute pe 30 aprilie de reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA). 

Reprezentanții CNA au raportat că ofițerii Centrului desfășoară mai multe percheziții într-un dosar penal de delapidare a bugetului Spitalului de Psihiatrie din Bălți. Sunt vizați – directorul interimar al spitalului, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice.

„În anul 2023, directorul interimar al instituției medicale ar fi majorat nejustificat unele cheltuieli astfel încât din diferența obținută ar fi fost confecționate mai multe articole de mobilier pe care le-ar fi instalat la domiciliul acestuia”, au comunicat reprezentanții CNA.

Se menționează că în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală în dimineața zilei de 30 aprilie, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, la domiciliul unuia dintre suspecți au fost depistate mai multe articole din mobilier confecționate de aceiași companie care ar fi produs și instalat mobilierul în sediul Spitalului de Psihiatrie Bălți.

„Prin aceste fapte, a fost delapidat bugetul instituției cu circa 100 de mii de lei”, au precizat reprezentanții CNA.

Potrivit Centrului, toate persoanele vizate urmează a fi cercetate în stare de libertate, urmând a fi audiate pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: