Sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești” și în actele de la Primărie? Răspunsul lui Ion Ceban
Full Article 2 minutes read

Sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești” și în actele de la Primărie? Răspunsul lui Ion Ceban

În toată legislația Republicii Moldova, sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești”. Un proiect care prevede acest lucru a fost votat în prima lectură, în cadrul ședinței plenare din 2 martie. Primarul capitalei Ion Ceban se arată nemulțumit de proiectul de lege. Potrivit acestuia „nimeni nu pune la dubiu subiectele acestea”. Edilul spune că proiectul de lege are ca scop crearea unor subiecte de discuții în societate „acum când ieșim din iarnă, șchiopătând, cu pantalonii rupți în fund”.

„Iaca atunci când oamenii nu au cu ce-și plăti facturile, nu au cu ce-și duce copiii la școală, toată ziua iese ba o sperietoare, ba o bombonică de alt tip. Deci, noi alte probleme nu avem? Eu vă întreb. Dacă e de schimbat legislativ, de ce nu au început la mandatul care l-au primit? De ce trebuie acum când ieșim din iarnă, șchiopătând, cu pantalonii rupți în fund… hai să vorbim serios, cum stau lucrurile în realitate”, a spus Ceban.

Edilul a menționat că nu se „pune la dubiu” subiectul proiectului de lege.

„Alte probleme nu sunt? Cineva pune la dubiu subiectele acestea? Nu le pune nimeni. Cineva îi încurcă? Parcă nu încurcă la nimeni. Dar pentru a crea subiecte de discuții în societate, neapărat trebuie să-l punem pe tapet. Și asta și a făcut. Arătați-mi vă rog rezultate reale”, a conchis Ceban.

Amintim că proiectul pregătit de Partidul Acțiune și Solidaritate a fost votat în prima lectură, în cadrul ședinței plenare din 2 martie, de 56 de deputați. Potrivit acestuia, în toată legislația Republicii Moldova, sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești”. Vor fi înlocuite și sintagmele „limba oficială”, „limba de stat” și „limba maternă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: