Slovacia oferă Moldovei ajutor în sumă de 50 mii de euro pentru refugiați: „Aceasta este doar începutul”
Full Article 1 minutes read

Slovacia oferă Moldovei ajutor în sumă de 50 mii de euro pentru refugiați: „Aceasta este doar începutul”

Slovacia oferă țării noastre un ajutor umanitar în valoare de 50 mii de euro. Asistența este destinată refugiaților ucraineni. Declarații în acest sens au fost făcute, astăzi, de președinta Republicii Slovace, Zuzana Čaputová, care se va afla în țara noastră într-o vizită de lucru. 

„Sunt foarte recunoscătoare pentru atitudinea voastră clară față de ucraineni”, a ținut să precizeze oficialul.

Zuzana Čaputová a spus că ajutorul oferit Republicii Moldova conține materiale standarde pentru refugiați: alimente, seringi și alte mijloace în valoare de 50 mii de euro.

„Sprijinul nostru nu se termină cu acest pachet. Vineri vine ministrul nostru de externe cu alți miniștri cu alt ajutor umanitar. Totodată, ulterior, va avea loc și o strângere de resurse. Aceasta este doar începutul”, a conchis oficialul.

În total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 97.125 cetățeni străini, dintre care 48.020 sunt minori (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul moldo-ucrainean).

Totodată, în perioada 24 februarie – 30 martie, de către Biroul migrație și azil au fost preluate 5.858 cereri de azil.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: