Slusari: „Datoriile întreprinderii Calea Ferată din Moldova au crescut în două luni cu 268 de milioane de lei”
Full Article 2 minutes read

Slusari: „Datoriile întreprinderii Calea Ferată din Moldova au crescut în două luni cu 268 de milioane de lei”

Datoriile Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova au crescut în ultimele două luni de la 497 la 765 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut marți de deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandr Slusari.

„Restanța la salarii este de 91 de milioane de lei, fără luna februarie. Azi eu nu am auzit soluții cum pot fi achitate datoriile fără intervenția statului. Conducerea entității este în disperare. Directorul interimar și vicedirectorii făceau mai multe declarații contradictorii la ședința Comisiei parlamentare de anchetă. Actualul director interimar, desemnat după criterii politice, trebuie să plece. Este un lucru absolut evident pentru mine. Din nou am auzit că CFM zece ani a fost furată și a fost sursa de finanțare pentru diferite partide politice. Că au primit moștenire grea. Că nu au fost reforme. Asta noi cunoaștem și vom reflecta în raportul comisiei. Dar asta nu poate exonera de la responsabilitate pe domnul Onceanu, care conduce (temporar!) CFM aproape 15 luni”, a declarat Alexandr Slusari, potrivit anticoruptie.md.

Parlamentarul susține că în prezent, problema vitală este achitarea datoriilor salariale și salvarea întreprinderii strategice de faliment. „Nu mai avem timp pentru rezolvarea situației curente catastrofale. Șeful sindicatului nu are ce să spună salariaților după ședința de plâns inutil al conducerii CFM și Agenției Proprietății Publice. În câteva zile angajații întreprinderii, flămânzi și revoltați, pot să nu iasă la muncă și Calea Ferată se oprește. Sau în câteva săptămâni entitatea nu va fi capabilă să achite cheltuieli minimale curente și se pornește procesul de insolvabilitate. Mai departe ce?”, se întreabă deputatul PPDA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: