Socialiștii cer excluderea lui Vasile Bolea și Alexandr Suhodoliskii din rândurile partidului: „Să renunțe și la mandatele de deputat”
Full Article 2 minutes read

Socialiștii cer excluderea lui Vasile Bolea și Alexandr Suhodoliskii din rândurile partidului: „Să renunțe și la mandatele de deputat”

Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) cere Consiliului Republican al PSRM excluderea lui Vasile Bolea și Alexandr Suhodoliskii din rândurile partidului. O declarație în acest sens a fost publicată pe 18 mai. Totodată, Comitetul solicită lui Bolea și Suhodoliskii să renunțe la mandatele de deputat. 

Deputații în Parlament Bolea Vasile și Suhodoliskii Alexandr în mod conștient și deliberat au manifestat pe parcursul ultimelor luni un comportament sfidător, care contravine poziției și intereselor partidului. În consecință, în privința acestora au fost inițiate mecanisme interne de sancționare și a fost oferit termen pentru revenirea colegilor în albia de activitate a partidului”, se arată în declarația partidului.

Se mai menționează că „reieșind din neglijarea continuă a intereselor partinice cu desfășurarea activităților incompatibile cu viziunile și pozițiile partidului, Comitetul Executiv al PSRM solicită Fracțiunii BCS din Parlamentul Republicii Moldova excluderea din componența acesteia a deputaților Bolea Vasile și Suhodoliskii Alexandr și excluderea lor din toate funcțiile în care aceștia au fost delegați de fracțiune”.

La fel, Comitetul Executiv cere Consiliului Republican al PSRM excluderea din rîndurile PSRM a lui Bolea Vasile și Suhodoliskii Alexandr. Totodată solicităm domnilor Bolea Vasile și Suhodoliskii Alexandr să renunțe la mandatele de deputat obținute în urma candidării pe listele BCS”, se arată în declarația Comitetului Executiv al PSRM.

Amintim că, pe 17 mai, mai multe surse mass media au scris că Bolea și Suhodoliskii, împreună cu ex-candidatul la funcția de bașcan Victor Petrov, ar fi plecat în Israel, unde se presupune că urmau să se întâlnească cu liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară“.

NM a solicitat o reacție de la Vasile Bolea și Alexandr Suhodoliskii în legătură cu declarația PSRM. Deocamdată nu am primit un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: