Socialiștii și comuniștii au părăsit ședința Parlamentului. Grosu: „Circul pleacă și noi o să continuăm activitatea”
Full Article 2 minutes read

Socialiștii și comuniștii au părăsit ședința Parlamentului. Grosu: „Circul pleacă și noi o să continuăm activitatea”

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că părăsește sala de ședință a Parlamentului, înainte de a examina subiectul cu privire la prelungirea stării de urgență. Anunțul a fost făcut de deputatul comunist Oleg Reidman. Ulterior a avut loc un schimb de replici între președintele Parlamentului Igor Grosu și comunistul Oleg Reidman. 

„Ce ne aduce această stare de urgență? Nu vedem de ce să prelungim starea de urgență. Fracțiunea noastră este împotriva acestei discuții și plecăm din sala de ședință în semn de protest”, a anunțat Reidman, în timp ce la tribuna Parlamentului se afla premierul Natalia Gavrilița.

La rândul său, Igor Grosu a declarat: „Domnul Reidman, eu vă răspund foarte repede: Luați legătură cu prietenul dumneavoastră de la Kremlin, spuneți-i să-i vină mințile la cap, să oprească războiul. Atunci, toți vecinii Ucrainei vor fi bucuroși să trăiască în pace și liniște. Până atunci, dați-ne voie să avem grijă de țara noastră”.

Ulterior, Reidman a adăugat: „Eu nu știu domnul președinte câți refugiați ați ajutat personal. Eu personal am ajutat și am primit 3 refugiați din Ucraina”.

Președintele Parlamentului a ținut să adauge: „Și când v-ați uitat în ochii lor, le-ați spus că ucigașul care i-a adus la dumneavoastră stă în altă parte? Sunteți ipocrit domnul deputat. Duceți-vă și vă luați 30 de arginți, i-ați meritat, consumați-i”.

„Circul pleacă și noi o să continuăm activitatea”, a conchis Grosu.

Ulterior, socialiștii și comuniștii au ieșit cu pancarte în fața premierului Natalia Gavrilița, după care au părăsit sala de ședințe.

De menționat că pe 2 februarie, deputații urmează să examineze prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu încă 60 de zile.


Подписывайтесь на наш Telegram-канал @newsmakerlive. Там оперативно появляется все, что важно знать прямо сейчас о Молдове и регионе.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: