Socialiștii vor avea un candidat la alegerile locale din Chișinău. Dodon: „Bătălia de bază va fi între PSRM și PAS”
Full Article 4 minutes read

Socialiștii vor avea un candidat la alegerile locale din Chișinău. Dodon: „Bătălia de bază va fi între PSRM și PAS”

Socialiștii vor avea candidatul lor la următoarele alegeri locale din Chișinău. Anunțul a fost făcut de secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Igor Dodon. El a adăugat că „în alegerile din această toamnă, bătălia de bază va fi între PSRM și partidul de guvernare al Maiei Sandu”. Alți candidați, potrivit lui Dodon, nu au șanse să treacă în turul II.

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor Igor Dodon a menționat că „trei ani jumate în urmă chișinăuienii au votat pentru socialiști, au ales un primar socialist”.

Pe parcursul acestei perioade, în Chișinău, s-a implementat programul PSRM. Chiar și domnul Ion Ceban care încă mai este primar al municipiului Chișinău, care a fost ales ca primar socialist, a implementat programul de guvernare din Chișinău al PSRM. Noi am ajutat Chișinăul cu mai multe proiecte”, a spus Dodon.

El a adăugat că în primii doi ani de activitate al primarului și Consiliului Municipal, PSRM a „ajutat Chișinăul cu peste 700 milioane de lei”.

Din banii acordați de noi a fost reparată strada Albișoara, au fost reparate și instalat pavaj pe străzile din centru, au fost reparate grădinițe, școli, salubritate, apă, canalizare. Peste 700 milioane de lei în primi doi ani de activitate a primarului alocate de guvernul și președintele socialist”, a comunicat Dodon.

El a mai menționat că „PSRM va avea un candidat socialist la următoarele alegeri municipale”.

Noi vrem să continuăm implementarea programului PSRM în municipiul Chișinău. Primarul actual a decis să facă alte lucruri, să se înlăture de această echipă care l-a susținut. Dumnezeu cu el”, a spus Dodon.

În cadrul discursului său, și socialistul Vlad Batrîncea s-a referit la actualul primar al municipiului Chișinău. „Îmi pare rău că face PR politic pe seama echipei cu care a venit în această clădire. (…) Este trist că astăzi Ion Ceban în loc să susțină echipa noastră, a decis să atace colegii noștri. „, a spus Batrîncea în fața clădirii Primăriei Chișinău, adăugând că socialiștii la următoarele alegeri locale vor veni cu un „program serios” pentru municipiu.

Ulterior, Dodon a spus că „în alegerile din această toamnă, bătălia de bază va fi între PSRM și partidul de guvernare al Maiei Sandu”. „Alți candidați nu au șanse să treacă în turul II. Noi suntem hotărâți să mergem cu candidatul nostru socialist. (…) Cine va fi candidatul PSRM? Candidatul poate fi oricare din care îi vedeți aici, oricare, și eu, și domnul Batrîncea, și alt candidat din echipa noastră”, a conchis Dodon.

NM a solicitat un comentariu de la Natalia Ixari, purtătoarea de cuvânt a primarului general al capitalei, cu privire la declarațiile PSRM. Deocamdată nu am primit un răspuns.

***

Precizăm că alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă. Data exactă nu a fost stabilită, însă sunt luate în calcul datele de 29 octombrie sau 5 noiembrie.

Primarul actual al capitalei Ion Ceban a anunțat deja că va candida pentru al doilea mandat. Acesta a devenit primar al capitalei în timp ce era membru al PSRM. Ulterior, acesta și-a suspendat statutul și a precizat că va fi primar independent de forțele politice. Pe 17 ianuarie 2023, Ceban și-a înregistrat propriul partid – Mișcarea Alternativa Națională.

La sfârșitul lunii martie, Igor Dodon a declarat într-o emisiune televizată că nu exclude că va candida pentru funcția de primar al capitalei.

Amintim că în aprilie, trei surse independente au confirmat pentru NM că socialistul Vlad Batrîncea ar putea candida la funcția de primar al mun. Chișinău.

De menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu și-a anunțat deocamdată candidatul pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Pe 8 mai, vicepreședintele PAS Vladimir Bolea declara că în viitorul apropiat urmează să aibă loc Convenția Organizației Teritoriale Chișinău a Partidului Acțiune și Solidaritate, unde va fi ales candidatul formațiunii pentru funcția de primar al capitalei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: