Șofer din Cantemir, prins beat la volan: „Testul alcoolscopic nu a mai văzut așa ceva până acum” (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Șofer din Cantemir, prins beat la volan: „Testul alcoolscopic nu a mai văzut așa ceva până acum” (VIDEO)

Un bărbat de 30 de ani, locuitor al satului Cîietu, raionul Cantemir, a fost despitat la volan în stare de ebrietate avansată. Incidentul, s-a produs în seara de 16 noiembrie, în jurul orei 17:00, în apropiere de satul Chirsova, din raionul Comrat.

Polițiștii au somat șoferul să oprească, după ce au observat că acesta conducea mașina neuniform. La volanul acestuia se afla un bărbat de 30 de ani, locuitor al satului Cîietu, raionul Cantemir.

Șoferul a fost înlăturat de la volanul mașinii personale și supus testului alcoolscopic, în aerul expirat fiind stabilită o concentrație de alcool de 1, 21 mg/l.

„Mi se pare că testul alcoolscopic nu a mai văzut așa ceva până acum”, exclamă unul dintre polițiști în timp ce testează conducătorul auto respectiv.

Acesta deține permis de conducere. În legătură cu acest caz a fost pornită o cauză penală în baza art. 264/1 alin.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Pe parcursul weekend-ului trecut, pe teritoriul țării, au fost depistați la volan 23 de șoferi care conduceau în stare de ebrietate.

***

Republica Moldova marchează astăzi Ziua internațională a comemorării victimelor accidentelor rutiere. Potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției, pe parcursul a nouă luni ale anului curent s-au înregistrat 1419 accidente în traficul rutier, în rezultatul cărora 168 persoane au decedat, iar altele 1609 au suferit traumatisme.

Datele generalizate la nivel național cu referire la cauzele producerii accidentelor rutiere ne arată că viteza neadecvată condițiilor rutiere rămâne principala cauză care a provocat decesul a 78 de persoane și traumatizarea altor 510. Totodată, cauza stării de ebrietate la volan a înregistrat o creștere neînsemnată a numărului de accidente. 144 de persoane au fost rănite de la începutul anului. Numărul de decese provocate din acest motiv s-a redus cu 62,5%  (12 decese comparativ cu 32 în anul 2019).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: