Șoferița de troleibuz care a lovit mortal o minoră la Ciocana a fost condamnată. Ce pedeapsă a primit
Full Article 2 minutes read

Șoferița de troleibuz care a lovit mortal o minoră la Ciocana a fost condamnată. Ce pedeapsă a primit

Șoferița, care a lovit mortal în după-amiaza zilei de 24 martie o fetiță de 12 ani, a fost condamnată la patru ani de închisoare, doi dintre care cu suspendare. Aceasta urmează să execute astfel 2 ani și 6 luni într-un penitenciar de tip deschis. Decizia a fost pronunțată pe 14 iulie de către magistrații Judecătoriei Buiucani. 

„Se recunoaște vinovată de comiterea de săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 264, aliniatul 3, litera B, al Codului Penal și cu aplicarea prevederilor articolului 364, aliniatul 8. I se stabilește pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de patru ani, într-un penitenciar de tip deschis pentru femei, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Urmează să execute real pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 2 ani și 6 luni cu executarea într-un penitenciar de tip deschis pentru femei. Termenul rămas de pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de un an și șase luni după ispășirea termenului real stabilit se suspendă pe o perioadă de probațiune de 4 ani”, a anunțat judecătoarea.

Amintim că o fată de 12 ani a decedat, după ce a fost tamponată de un troleibuz. Impactul a avut loc pe 24 martie, în jurul orei 15:30, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. S-a stabilit că, copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni. Șoferița de 41 de ani a fost reținută pentru 72 de ore, iar ulterior a fost plasată în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

Unul dintre pasagerii, care se afla în troleibuzul nr.13 în momentul accidentului când a fost lovită mortal fata de 12 ani, a declarat că șoferița mergea cu viteză mare și nu s-ar fi oprit la trecerea de pietoni. Totodată, pasagerul a menționat că aceasta ar fi atins un camion parcat.

Totodată, primarul general Ion Ceban anunță că opt persoane cu funcții de răspundere de la Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) au fost suspendate din funcție pe perioada anchetei de serviciu.

Potrivit Procuraturii Generale, femeia a ignorat cerințele Regulamentului Circulației Rutiere, ceea ce a dus la decesul minorei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: