„Solicităm cetățenilor să nu distribuie informații false”. Poliția: Numărul infracțiunilor grave NU a crescut
Full Article 1 minutes read

„Solicităm cetățenilor să nu distribuie informații false”. Poliția: Numărul infracțiunilor grave NU a crescut

Poliția dezminte informațiile apărute în spațiul public precum că în Republica Moldova infracțiunile grave ar fi în creștere, iar rata descoperirilor ar fi în descreștere. În acest sens, Inspectoratul General al Poliției informează că, infracțiunile grave, deosebit și excepțional de grave însumate înregistrează descreștere cu 11,3% sau (-379 infracțiuni) în raport cu perioada analogică a anului precedent.

Totodată, oamenii legii informează că infracțiunile precum „violul” și „vătămarea corporală gravă” au rata de descoperire de 100 %.

„Solicităm cetățenilor să nu distribuie informații false cu privire la activitatea Poliției și să se informeze doar din sursele oficiale”, se arată într-un mesaj al Poliției.

Menționăm că pe 26 octombrie, Cabinetul de miniștri a aprobat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Lituania privind cooperarea în lupta împotriva criminalității. Scopul documentului constă în fortificarea luptei comune a celor două state împotriva criminalității, precum și în consolidarea rezilienței față de provocările de securitate regionale.

Tot atunci, Executivul a aprobat și semnarea Convenției între Moldova și Belgia privind cooperarea în domeniul polițienesc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: