Solistul trupei DDT din Rusia, „vizitat” de organele de drept, după discursul despre patrie și „fundul președintelui”
Full Article 2 minutes read

Solistul trupei DDT din Rusia, „vizitat” de organele de drept, după discursul despre patrie și „fundul președintelui”

Vocalistul trupei rock DDT din Rusia Iurii Șevciuk a fost „vizitat” de organele de drept după discursul emoționant din timpul concertului din orașul Ufa. Forțele de ordine au venit după culise, l-ar fi izolat pe artist și au discutat cu el timp de o oră, potrivit producătorului Radmir Usaev. 

În timpul concertului din orașul Ufa, Iurii Șevciuk a vorbit despre sentimentul de patriotism.

Prieteni, patria nu este fundul președintelui, care trebuie tot timpul menajat, pupat. Patria este bunica săracă de la gară, care vinde cartofi. Asta înseamnă patria”, a spus muzicianul.

Discursul a fost filmat și distribuit pe internet. Potrivit portalului Meduza, nu este clar când anume a fost făcută filmarea, însă pe 18 mai, trupa DDT a susținut un concert în orașul Ufa.

Producătorul Radmir Usaev a scris pe Instagram că, după acest discurs, după culise au venit forțele de ordine. Persoane în uniforme l-ar fi izolat pe Șefciuk și l-au ținut timp de o oră, timp în care au vorbit cu el despre discursul cu privire la patrie.

Iurii Șevciuk nu a fost reținut, însă s-a ales cu un proces verbal.

UPDATE Potrivit RBC, artistul este acuzat de „discreditarea forțelor armate ruse”.

În luna aprilie, concertul DDT, care urma să se desfășoare în orașul rus Tiumeni, a fost amânat cu un an. S-a întâmplat după ce Iurii Șevciuk a refuzat să urce pe scenă într-o sală decorată cu litera „Z”, simbolul agresiunii armatei ruse în Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: