Solistul trupei „Okean Elzî”, Sveatoslav Vakarciuk, s-a înrolat în armata ucraineană. Ce sarcini a primit?
Full Article 2 minutes read

Solistul trupei „Okean Elzî”, Sveatoslav Vakarciuk, s-a înrolat în armata ucraineană. Ce sarcini a primit?

Solistul grupului Okean Elzî, Sveatoslav Vakarciuk, s-a înscris în Forțele Armate ale Ucrainei. Pentru început, misiunea interpretului este susțină moralul soldaților și al cetățenilor afectați de război prin muzica sa.

Potrivit Unian, în prezent, Vakarciuk este locotenent Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Sunt pe loc, iar dacă va fi nevoie, îmi voi apăra țara cu arma în mână”, le-a spus muzicianul jurnaliștilor de la Radio Europa Liberă.

Vakarciuc mai spune că „războiul nu înseamnă politică”.

„În război sunt doar două culori: negru și alb. Fie că ești de partea albă și îți aperi statul, făcând totul pentru victorie, fie ești de partea negrului. Oricine nu se implică, dar spune:  nu vreau să mă implic,  ajută, de fapt, inamicul”, a afirmat cântărețul.

Sveatoslav Vakarciuc a adăugat că rușii care au susținut Ucraina în ultimii ani, nu mai vorbesc despre  crimele Kremlinului. Acum ei plătesc cu  faptul că ei înșiși trebuie să-și părăsească țara.

„Cei care acum își fac cu adevărat griji pentru soarta Ucrainei, au ratat momentul în care ar fi putut influența situația, în care cuvântul lor însemna ceva. Au spus că tac pentru că au de trăit în această țară, însă acum au plecat, fără să știe dacă se vor întoarce vreodată”, a mai subliniat Sveatoslav Vakarciuc.

Amintim că de la începerea războiului în Ucraina, mii de oameni au mers voluntar să își apere patria. Nu au făcut excepție nici celebritățile din Ucraina: unii dintre ei au renunțat la microfoane și camere de filmat și au luat în mâini armele.

Citiți și „FOTO/VIDEO Este pământul nostru! Artiștii ucraineni care au schimbat microfonul pe armă”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: