FOTO/VIDEO „Este pământul nostru!”. Artiștii ucraineni care au schimbat microfonul pe armă
Full Article 4 minutes read

FOTO/VIDEO „Este pământul nostru!”. Artiștii ucraineni care au schimbat microfonul pe armă

Atunci când în Ucraina a început războiul, mii de oameni au mers voluntar să își apere patria. Nu au făcut excepție nici celebritățile din Ucraina: unii dintre ei au renunțat la microfoane și camere de filmat și au luat în mâini armele.

Toți membrii trupei „Boombox” a intrat în rândurile apărării teritoriale a Ucrainei. După câteva zile de la începutul invaziei, vocalistul Andrei Hlivniuk, cu arma în mână, a interpretat melodia populară ucraineană  «Ой у лузі червона калина».

Liderul trupei „Tartak” Sașko Polojinskii s-a alăturat rezervelor Forțelor Armate ale Ucrainei, însă găsește timp și pentru noi cântece

Pilot rus, ce vrei?
De unde ești, de unde ești?
Pilot rus, ai ochi albaștri
Dar în curând sânge roșu va curge din ei

Muzicianul și liderul trupei „Okean Elzy” Sveatoslav Vakarciuk s-a alăturat, pe 6 martie, apărării teritoriale a regiunii Lvov. De atunci, el a organizat mai multe concerte improvizate inclusiv în gara din Lvov și în metroul din Harkov.



 

Și liderul trupei «ТНМК», Oleg Fagot Mihailiut, în vârstă de 47 de ani, s-a lăturat trupelor de apărare teritorială. El a scris pe Facebook: „Toți cei care pot ține în mână arma trebuie să o facă, pentru că este pământul nostru. Victoria va fi de partea noastră!”.

 

Taras Topol și întreaga componență a trupei „Antitela” s-a alăturat trupelor de apărare teritorială a Kievului. Pe 20 martie, artistul a scris pe rețelele de socializare: „Există timpuri pentru cântece și există timpuri pentru a apăra țara. Astăzi, din păcate, sunt anume astfel de timpuri. Dar, din fericire, vom învinge!”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taras Topolia (@tarastopolia)

Tamerlan, din duetul TamerlanAlena se află în cele mai fierbinți regiuni ale Kievului și ajută inclusiv la evacuarea populației.

Dansatorul și coreograful, finalist al show-ului „Dansuri cu starurile” Dmitrii Dikusar s-a alăturat armatei. Pe Instagram, el a scris: „Văd în jur oameni luminoși cu priviri care ard. Profesor de coreografie, șofer, sudor, 3d designer, bunic cu trei nepoți… Și pe toți îi unește gândul „trebuie să îmi apăr oamenii dragi!”. Suntem toți egali în fața lui Dumnezeu! Și vrem să alungăm oaspeții nepoftiți în… (cuvânt licențios, nota redacției) de pe pământul nostru și al strămoșilor noștri. Nimeni nu și-a dorit război”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dmytro Dikusar (@dikusar_dmitriy)

Umoristul Iurii Tkaci s-a alăturat și el apărării teritoriale a Kievului. Duminică, el a publicat un video în care anunță că locuitorii orașului Mariupol sunt blocați, iar mașinile cu ajutoare umanitare nu sunt lăsate să ajungă la ei.

Prezentatorul Serghei Pritula adună fonduri și organizează livrarea munițiilor și echipamentelor pentru Forțele Armate ale Ucrainei și pentru trupele de apărare teritorială.

Și rapperul Yarmak s-a alăturat apărătorilor țării. Pe 20 martie, el s-a adresat belarușilor, care potrivit acestuia, ar putea fi trimiși să se alăture militarilor ruși din Ucraina.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YARMAK (@yarmak_music)

Regizorul Axtem Seitablaev și actorul Alexei Tritenko sunt voluntari ai apărării teritoriale a Ucrainei. 

Forțele de Apărare Teritorială sunt componenta de rezervă militară a Forțelor Armate ale Ucrainei. Forțele de Apărare Teritorială s-au format după reorganizarea Batalioanelor de Apărare Teritorială, miliții de voluntari create în timpul Războiului din Donbas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexey Tritenko (@alexey_tritenko)

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: