Sondaj. Aproape 80% dintre români sunt de acord să ajute cu gaze Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Sondaj. Aproape 80% dintre români sunt de acord să ajute cu gaze Republica Moldova

Circa 78% dintre români agreează ideea de a ajuta cu gaze Republica Moldova. Sondajul a fost realizat de INSCOP Research și lansat 7 decembrie. 

Potrivit datelor studiului care au fost culese în perioada 13-22 noiembrie în România, aproximativ 78% dintre români sunt de acord ca România să ajute cu gaze Republica Moldova, relatează voceabasarabiei.md.

Totodată, aproape 60% dintre români sunt de acord ca țara lor să ajute cu gaze țările membre UE, la nevoie, în timp ce 38,7% nu sunt de acord.

În același timp, peste două treimi dintre români (69,7%) consideră că preţurile la energie au crescut ca urmare a deciziilor greşite luate de autorităţile statului, în timp ce 28,2% consideră că scumpirile din energie vin ca urmare a evoluţiilor de pe pieţele internaţionale.

Totodată, energia verde se bucură de sprijinul consistent al populaţiei: 53% dintre români cred că energia regenerabilă poate fi o soluţie pentru a creşte independenţa energetică a ţării.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1 174 de persoane şi are o eroare de 2,8%.

***

Din 3 decembrie, România a început exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni. Operatorul de transport român Transgaz a precizat că este pentru prima dată când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: