Sondaj: fiecare al treilea locuitor al Moldovei nu a călătorit niciodată în afara țării

Peste 33% din locuitorii Republicii Moldova nu au călătorit niciodată peste hotare. Asta arată datele unui sondaj iData, care a fost prezentat pe 28 mai.

Potrivit sondajului, 19,9% dintre locuitorii țării călătoresc peste hotare de câteva ori pe an, 15,8% – o dată pe an, 13,1% – o dată la 2-3 ani, iar 17,5% – mai rar. În același timp, 33,2% nu au călătorit niciodată în străinătate.

iData
iData

De asemenea, datele arată că din cetățenii care au călătorit peste hotare, în ultimii cinci ani, 26,4% și-au petrecut vacanțele în România, 22,6% – Turcia, 18% – Italia, 15,9% – Bulgaria, 10,3% – Grecia, 8,7% – Franța, 8,7% – Ucraina, 7,8% – Germania, 6,5% – Egipt, 5,2% – Spania, 3,2% – Rusia, 3,1% – Cehia, 2,2% – Ungaria, iar 18,2 – în alte țări. Totodată, 19,7% nu au călătorit nicăieri în ultimii cinci ani.

iData

Din populația țării care a călătorit în străinătate, 56,8% nu apelează la serviciile agențiilor de turism pentru planificarea vacanței, 23,4% – o face uneori, iar 18,7% – întotdeauna.

iData

Sondajul iData a fost realizat pe parcursul lunii mai, pe un eșantion de 1 006 de oameni. Marja de eroare constituie maxim 3%.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: