Sondaj printre pensionari: beneficiarii celor 2 300 de lei urmează să fie intervievați
Full Article 2 minutes read

Sondaj printre pensionari: beneficiarii celor 2 300 de lei urmează să fie intervievați

Organizația Națiunilor Unite efectuează, în perioada 14-31 octombrie, un sondaj printre pensionarii care vor primi plata unică de 2 300 de lei, anunțată săptămâna trecută. Cetățenii vor fi intervievați de către persoane competente fie la domiciliu, fie la telefon, de aceea autoritățile locale solicită deschiderea pensionarilor vizați, transmite IPN.

Șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială din municipiul Chișinău, Vladimir Bolocan, a menționat, în cadrul unei ședințe, că intervievații vor fi întrebați dacă au fost informați și cunosc despre acest ajutor financiar unic. Interviul nu va depăși 40 de minute, iar informațiile comunicate de pensionari vor rămâne confidențiale și nu vor afecta acordarea ajutorului, a precizat Vladimir Bolocan.

Amintim că, pe 9 octombrie, reprezentanții Guvernului au anunțat că persoanele care la momentul pensionării aveau un stagiu de muncă de minim 40 de ani, iar în prezent primesc o pensie mai mică de 3 300 de lei vor primi o plată unică în valoare de 2 300 de lei. Circa 30 000 de pensionari vor beneficia de aceste sporuri (Detalii AICI și AICI).

Banii vor fi acordați prin intermediul unui program lansat de Guvern și Programul Alimentar Mondial, agenție specializată a ONU.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: