Șor amenință cu proteste în Moldova. Și anunță că va contesta rezultatul referendumului
Full Article 2 minutes read

Șor amenință cu proteste în Moldova. Și anunță că va contesta rezultatul referendumului

Ilan Șor a avertizat că în Moldova ar putea avea loc proteste de stradă din partea cetățenilor nemulțumiți, sugerând că acestea ar putea fi „reprimate cu forța, inclusiv cu ajutorul forțelor din România”, scrie Ria Novosti.

Liderul Blocului „Victorie”, Ilan Șor, care se află la Moscova și de acolo gestionează activitatea celor 4 partide din Republica Moldova, amenință cu proteste. În cadrul unei intervenții live în emisiunea lui Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai cunoscuți propagandiști ai Kremlinului, acesta a declarat că nu exclude desfășurarea protestelor.

Totodată, el a anticipat „reprimarea cu forța” a manifestațiilor, menționând implicarea României. Declarația a fost preluată rapid de sursele pro-guvernamentale din Rusia.

Între timp, Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, a declarat că rezultatele primului tur al alegerilor și ale referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană arată că guvernul a pierdut sprijinul majorității populației. Parasca a subliniat că opoziția luptă pentru „apărarea suveranității Moldovei și a îndemnat cetățenii să fie hotărâți în al doilea tur al alegerilor prezidențiale”.

De asemenea, ei au declarat că intenționează să conteste pe cale juridică rezultatele referendumului de aderare la Uniunea Europeană.

Deocamdată, autoritățile de la Chișinău nu au comentat declarațiile lui Șor.

***

Amintim că, în urma scrutinului prezidențial din 20 octombrie, niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină victoria din primul tur. Maia Sandu, susținută de partidul de guvernare PAS, s-a clasat pe primul loc, cu un total de 42,45% din voturi (656354), iar Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM, a obținut 25.98% din sufragii (401726 voturi). Al doilea tur de scrutin urmează să se desfășoare pe 3 noiembrie.

Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo s-au invitat reciproc la dezbateri electorale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: