Soția noului șef al Agenției Proprietății Publice va demisiona, pentru că lucrează în aceeași instituție. Cojuhari: Considerăm că așa este corect
Full Article 2 minutes read

Soția noului șef al Agenției Proprietății Publice va demisiona, pentru că lucrează în aceeași instituție. Cojuhari: Considerăm că așa este corect

Soția lui Roman Cojuhari, noul șef al Agenției Proprietății Publice (APP), este angajată și ea în cadrul acestei instituții. Viorica Cojuhari activează în calitate de consultant superior în cadrul direcției administrare corporativă, metodologii și reglementări de la APP din 2019. Contactat de NM pentru un comentariu legat de un posibil conflict de interese, Roman Cojuhari ne-a spus că soția lui va renunța la această funcție.

Roman Cojuhari a declarat pentru NM că soția sa va demisiona.

„Considerăm că așa este corect din punct de vedere moral și etic ca să nu fie interpretări”, a precizat noul șef al APP.

Roman Cojuhari este de profesie economist. Acesta indică în declarația sa de avere și interese personale că în 2022 a încasat un salariu de 355 168 lei de la Î.S. „Poșta Moldovei” și o indemnizație de 155 100 lei de la Primăria municipiului Chișinău.

Noul șef al APP a încasat anul trecut 20 181 lei sub formă de indemnizații de la S.A. Combinatul Auto nr. 4 din Chișinău și 35 431 de la S.A. „Apă Canal Chișinău” din activitatea de reprezentant al statului în societățile comerciale. De la IP Direcția Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului Republicii Moldova a ridicat în 2022 un salariu de 3346,79 lei.

Soția lui Cojuhari a primit în 2022 un salariu de 159 755,77 lei în cadrul Agenției Proprietății Publice, adică 13 313 lei lunar.

Familia Cojuhari deține două apartamente dobândite prin contracte de vânzare-cumpărare. Valoarea totală a bunurilor imobile constituie 805 081 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: