Soția sa a luat sub tutelă o copilă, iar el a abuzat-o sexual. Ce pedeapsă a primit un moldovean de 57 de ani?
Full Article 2 minutes read

Soția sa a luat sub tutelă o copilă, iar el a abuzat-o sexual. Ce pedeapsă a primit un moldovean de 57 de ani?

Un moldovean în vârstă de 57 de ani a abuzat sexual o copilă care se află sub tutela soției sale timp de trei ani. Iar după ce cele două l-au denunțat la poliție, bărbatul le-a amenințat cu moartea. Recent, bărbatul a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Precizările au fost făcute de Procuratura Generală într-un comunicat din 15 iulie.

Bărbatul locuia împreună cu soția sa și o minoră, născută în 2007, care se află sub tutela femeii, și față de care acesta avea obligațiuni de grijă, ocrotire, protecție și educare. Potrivit PG, în perioada 2021-2023, individul, acționând cu intenția unică de a determina copila de a întreține cu el periodic acte sexuale, manifestând un comportament fizic și verbal necuvenit și ilegal, a abuzat sexual copila.

Potrivit raportului de evaluare psihologică a minorei, a fost stabilit a un comportament caracterizat prin existența unor semne specifice copiilor victime ale abuzului sexual, expunere la abuz fizic și emoțional, stres posttraumatic, anxietate generalizată, gânduri distorsionate persistente cu privire la consecințele evenimentului traumatizant”, a precizat PG.

Totodată, după ce a aflat că victima împreună cu soția sa au depus plângere la poliție, bărbatul le-a cerut să-și retragă plângerea și le-a amenințat cu moartea, menționând că le va „tăia pe bucăți” în cazul în care nu se vor supune și va fi condamnat.

Pe 10 iulie, instanța l-a recunoscut pe bărbat vinovat de „acțiuni cu caracter sexual neconsimțite” și „violență în familie”. Acesta a fost condamnat la 11 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semiînchis.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința este cu drept de apel.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: