Specialiștii au retras un lot de brânză de pe piața moldovenească. Ce au depistat
Full Article 1 minutes read

Specialiștii au retras un lot de brânză de pe piața moldovenească. Ce au depistat

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță consumatorii că un lot de „Brânză proaspătă” de vacă, de 5%, este rechemat de pe piață. Produsul a fost depistat cu grăsime străină, astfel a fost luată decizia de a-l retrage din rețeaua de comerț. 

ANSA menționează că produsul are data fabricării 27 iunie 2022 și data expirării – 01.07.2022, iar producătorul este S.A „Fabrica de unt din Florești”.

Grăsimea străină a fost depistată în urma unui program de monitorizare a pieței.

„Operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană”, comunică Agenția, pe 29 iunie.

Se mai declară că operatorii din domeniul alimentar care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sunt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: