Spînu: „Au fost și cheltuieli nejustificate la Condrița: 75 de mii de lei pentru internet și TV”
Full Article 2 minutes read

Spînu: „Au fost și cheltuieli nejustificate la Condrița: 75 de mii de lei pentru internet și TV”

Anul trecut, pentru serviciile de internet și televiziune, la vila prezidențială de la Condrița s-au cheltuit 75 de mii de lei. Declarația a fost făcută de către secretarul general al administrației prezidențiale, Andrei Spînu, pe 10 martie. Acesta a precizat că, în opinia sa, aceste cheltuieli sunt nejustificate, iar pentru anul curent, facturile vor fi reduse cu cel puțin 50%.

Andrei Spînu a precizat că, în bugetul pentru anul trecut, au fost prevăzute 2,6 mln de lei pentru cheltuielile pentru întreținerea vilei. Până la sfârșitul lui 2020, s-au cheltuit 2,4 mln de lei în acest scop. În 2021, în bugetul de stat au fost planificate cheltuieli de 2,3 mln de lei, însă administrația prezidențială intenționează să reducă semnificativ suma.

„Noi credem că aceste cheltuieli se vor reduce cu poate mai mult de 50%, pentru că spațiul nu este folosit și vrem să salvăm resurse. Nu vă pot spune acum care vor fi cheltuielile finale”, a mai spus Spînu.

Cea mai mare parte din bani erau cheltuiți pentru salariile angajaților, iar restul pentru facturile la energia electrică, gaz.

„Credem că au fost și cheltuieli inutile. De exemplu, anul trecut, s-au cheltuit 75 de mii de lei pentru internet și TV. Pentru întreținerea havuzului – 50 de mii de lei. Credem că unele cheltuieli nu-și aveau rostul”, a mai spus Spînu.

Pentru luna februarie s-au cheltuit 125 de mii de lei pentru întreținerea vilei de la Condrița.

Secretarul general al administrației prezidențiale a mai spus că au parvenit mai multe idei privind utilizarea vilei de la Condrița.

„Sunt mai mult idei, inclusiv din partea unor asociații, persoane. Suntem în faza de analiză și sper că în următoarele luni să luăm o decizie în legătură cu acest spațiu. (…) Ținând cont de pandemie, multora dintre ele nu vom reuși să le dăm curs”, a precizat Spînu.

Secretarul de stat al președinției a precizat că, în prezent, sunt 21 de angajați care lucrează în ture. Numărul acestora a fost redus de la 28, cât era inițial.

Andrei Spînu a mai spus că președinta țării Maia Sandu a vizitat de mai multe ori vila de la Condrița de la preluarea mandatului, însă niciodată nu s-a cazat acolo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: