Sportivii de performanță vor avea burse de lunare de până la 50 000 lei
Full Article 40 second read

Sportivii de performanță vor avea burse de lunare de până la 50 000 lei

Bursele pentru sportivii de performanță vor fi dublate. În cadrul ședinței din 3 noiembrie, deputații au au adoptat în a doua lectură proiectul de lege.

După aprobarea proiectului de lege propus, categoriile de burse vor fi între 6.000 de lei și 50.000 lei lunar. 

„În acest moment, peste 90% din sportivii de performanță au o bursă mai mică de 10 mii de lei. Costurile de viață a unui sportiv de performanță sunt foarte mari: alimentație corectă, reabilitare sportivă, costuri de antrenamente și vitaminizare. Statul acoperă la moment o parte prea mică din aceste costuri. Corectăm această nedreptate”, a comentat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian. 

Dublarea burselor vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: