SPPS, supărat pe presă: „Serviciul nu acordă protecție lui Veaceslav Platon”
Full Article 2 minutes read

SPPS, supărat pe presă: „Serviciul nu acordă protecție lui Veaceslav Platon”

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) susține că nu îi asigură paza omului de afaceri Veaceslav Platon. Informația a fost publicată de reprezentanții instituției pe 8 decembrie, după ce acum o săptămână, unele surse mass-media au scris că Platon ar fi fost însoțit de angajații SPPS atunci când a intrat la ședința Comisiei Naționale a Pieții Financiare (CNPF), unde era dezbătută situația care vizează compania „Moldasig”.

„Urmare unor informații apărute în mass-media precum că „Veaceslav Platon beneficiază de pază de stat”, Serviciul vine cu următoarele precizări. Categoriile de persoane care beneficiază de protecție și pază din partea SPPS sunt expres prevăzute în art. 6 din Legea 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Or, cetățeanul Veceaslav Platon nu face parte din aceste categorii, și respectiv, Serviciul nu acordă protecție acestuia”, susțin reprezentanții instituției.

SPPS a îndemnat presa să manifeste corectitudine și echilibru în raport cu activitatea instituției, să verifice dacă informațiile sunt veridice și corespund realității.

***

Acum câteva zile, portalul safenews.md a difuzat imagini surprinse de camerele de supraveghere în care se vede că omul de afaceri, însoțit de câțiva bărbați, a venit la ședința CNPF, unde se discuta despre compania „Moldasig”. Unele surse mass-media au scris că Veaceslav Platon era însoțit de angajați ai SPPS.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: