Sprijin pentru mass-media independentă din Republica Moldova, din partea SUA
Full Article 1 minutes read

Sprijin pentru mass-media independentă din Republica Moldova, din partea SUA

Departamentul de Stat al SUA intenţionează să lanseze un nou proiect de sprijinire a resurselor media independente din Republica Moldova, transmite Infotag.

Acest lucru a fost relatat de Russia Today, care a menţionat că, în acest fel, Departamentul de stat al SUA speră să „îmbunătăţească calitatea” materialelor publicate, precum şi capacitatea locuitorilor ţării de a evalua critic informaţiile.

„Scopul proiectului este de a consolida şi dezvolta productivitatea mass-media din Republica Moldova la nivel local, pentru a asigura pluralismul de opinii, a sprijini independenţa editorială şi a îmbunătăţi calitatea materialelor media produse”, se arată în documentul citat.

În cadrul proiectului, Departamentul de stat american intenţionează să îmbunătăţească capacitatea moldovenilor de a „evalua critic sursele media şi reţelele sociale”, precum şi să sprijine organizaţiile care pot spori nivelul de profesionalism al jurnaliştilor locali.

Pentru implementarea acestor sarcini este planificat să se acorde peste zece granturi în mărime de la 25.000 la 100.000 USD, iar în total pentru acest proiect va fi alocat un milion USD din bugetul SUA.

Ideile potenţialilor beneficiari ar trebui să vizeze un anumit grup al populaţiei Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: