Stare de urgență în sănătate până pe 30 octombrie. Prevederi noi pentru toți adulții
Full Article 2 minutes read

Stare de urgență în sănătate până pe 30 octombrie. Prevederi noi pentru toți adulții

Autoritățile au declarat stare de urgență în sănătate până pe 30 octombrie. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 9 septembrie.

Ministrul Sănătății a menționat că a crescut brusc numărul de cazuri noi, incidența fiind de 1,41.

„Comisia vine să declare stare de urgență în sănătate publică din 10 septembrie până pe 30 octombrie 2021. Din 11 septembrie, persoanele cu vârsta de 18 ani și mai mult vor avea acces la evenimentele desfășurate în aer liber – spectacole, concerte, festivaluri și în spațiile închise – cluburi, ringuri de dans, teatre, cinematografe, săli de concerte și evenimente în baza: certificatului cu schema completă de vaccinare (format digital sau suport de hârtie) valabilă după 14 zile de la a doua doză sau rezultatul negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau certificat al unui test rapid, nu mai vechi de 48 de ore sau prezentarea concluziei medicale, în cazul persoanelor care au suportat Covid-19 în ultimele 6 luni, sau un act de prezență al anticorpilor, valabil cu o durată de 90 de zile din data efectuării investigației”, a anunțat Nemerenco.

În termen de cinci zile, Ministerul Sănătății va prezenta CNESP versiunea  3-a a planului de răspuns față de infecția Covid-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: