Starea copilului de 7 ani, spitalizat după ce o poartă de fotbal s-a prăbușit peste el
Full Article 2 minutes read

Starea copilului de 7 ani, spitalizat după ce o poartă de fotbal s-a prăbușit peste el

Copilul de 7 ani, spitalizat la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău după ce o poartă de fotbal s-a prăbușit peste el, este conștient. În același timp, el continuă să se afle în stare gravă, dar stabilă. Pentru NewsMaker, reprezentanții Institutului au declarat că minorul a suferit mai multe traumatisme, preponderent în zona cervicală.

Purtătorul de cuvânt al Institului Mamei și Copilului Maxim Cazacu a declarat pentru NewsMaker că minorul „este în stare gravă, dar stabilă, fără schimbări majore până în acest moment”.

„Este conștient”, a adăugat reprezentantul Institutului. Potrivit acestuia, copilul a suferit mai multe traumatisme, preponderent în zona cervicală.

Amintim, pe 1 aprilie, ministra Sănătății Ala Nemerenco a raportat că un copil de 7 ani a fost internat în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului, după ce o poartă de fotbal s-a prăbușit peste el. Oficiala a făcut apel la autoritățile publice locale, școli și alte instituții în a căror administrare sunt terenurile sportive, inclusiv de fotbal, să verifice siguranța instalațiilor. Detalii AICI. NordNews a scris că totul s-a întâmplat, sâmbătă – pe 30 martie, pe stadionul comunei Grigorăuca din raionul Sîngerei. Cazul s-ar fi produs în ochii mamei copilului. Acesta ar fi agitat plasa porții de câteva ori, în consecință, construcția metalică a căzut peste el.

***

Precizăm, pe 31 mai 2023, un minor de 15 ani a decedat, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el și l-a strivit. Tragedia a avut loc în sectorul Ciocana al capitalei. Cazul a avut loc la nici cinci luni după ce un alt adolescent, de 16 ani, și-a pierdut viața în condiții similare, la Orhei.

Autoritățile declarau atunci că au pornit o anchetă pe acest caz, însă rezultatele ei nu au fost făcute publice. Cu o reacție a venit atunci și Avocatul Poporului pentru drepturile copilului de atunci. Maia Bănărescu susținea că „noi adulții nu facem tot ce e posibil pentru a evita accidentele/incidentele triste”. Ea declara că locurile unde se pot afla copiii nu sunt verificate și securizate, precum și că minorii nu sunt informați despre regulile de securitate. „Mergem pe varianta – poate nu se va întâmpla nimic”, spunea Maia Bănărescu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: