Starea de urgență în R. Moldova, prelungită cu încă 60 de zile. Gavrilița: „Ne permite să intervenim rapid”
Full Article 2 minutes read

Starea de urgență în R. Moldova, prelungită cu încă 60 de zile. Gavrilița: „Ne permite să intervenim rapid”

Parlamentul Republicii Moldova a votat, pe 2 februarie, pentru prelungirea stării de urgență. Astfel, majoritatea deputaților a susținut propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale de a prelungi starea de urgență cu încă 60 de zile, începând cu 4 februarie 2023. Decizia a fost susținută de 60 de deputați. Un vot a fost împotrivă. 

De menționat că fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a părăsit sala de ședințe înainte de a examina prelungirea stării de urgență. Precizăm că înaintea ședinței Parlamentului din 2 februarie, reprezentanții Partidului „ȘOR” au anunțat că vor boicota reuniunea deputaților.

„Ce ne aduce această stare de urgență? Nu vedem de ce să o prelungim. Fracțiunea noastră este împotriva acestei discuții și plecăm din sala de ședință în semn de protest”, a anunțat comunistul Oleg Reidman, în timp ce la tribuna Parlamentului se afla premierul Natalia Gavrilița.

La rândul ei, premierul Natalia Gavrilița, de la tribuna Parlamentului, a declarat că starea de urgență a permis autorităților să intervină rapid.

„Sunt mulți care se întreabă de ce ne trebuie stare de urgență și prelungirea ei dacă oamenii nu simt că sunt în stare de urgență. Eu îmi doresc ca să nu simțim niciodată că suntem în stare de urgență. Dacă oamenii nu simt starea de urgență înseamnă că ne-a reușit. Abordarea noastră a fost una corectă”, a menționat Gavrilița.

Deputatul neafiliat Gaik Vartanean, urmare a discursului premierului a declarat: „Noi iar mergem în cerc. (…) Până când nu e târziu, mai aveți o șansă de a aduce Moldova într-o situație normală. Dar cu fiecare prelungire a stării de urgență, posibilitatea este tot mai mică”, a spus Varteanean.

Parlamentarul Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp a menționat că „nimeni nu este fericit de starea de urgență, care trebuie prelungită de fiecare dată”.

„Noi trebuie sa înțelegem contextul deciziei, avem un război la hotar. (…) Noi avem nevoie să luăm decizii repede. Să se poată interveni când este o criză”, a spus Carp.

Starea de urgență în R. Moldova, prelungită cu încă 60 de zile. Gavrilița: „Ne permite să intervenim rapid”

Ultima dată, Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență cu 60 de zile, începând cu data de 6 decembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: