„Știm cât de mult avem de muncit în următoarea perioadă”. PAS cheamă oamenii cu experiență să se implice în procesele de guvernare
Full Article 3 minutes read

„Știm cât de mult avem de muncit în următoarea perioadă”. PAS cheamă oamenii cu experiență să se implice în procesele de guvernare

Liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu a adresat un mesaj de mulțumire pentru toți cetățenii Republicii Moldova, care au participat la scrutinul parlamentar din 11 iulie. Acesta a chemat oamenii cu experiență să se alăture echipei în procesele de guvernare. De asemenea, Grosu a menționat că PAS are pregătită garnitura guvernamentală.

„Sunt onorat să vin cu recunoștință în fața voastră. Pentru curaj, demnitatea cu care ori de câte ori e nevoie faceți imposibilul pentru a vă salva țara și familia, pentru rezistența cu care ați ținut piept hoților, pentru că nu ați cedat nicio clipă și nu ați încetat să credeți în țara noastră. Pentru libertatea și dragostea de țară. Nu este doar victoria PAS, este victoria onestității în fața hoției. O așteptăm cu toții de prea mulți ani. Am reușit să câștigăm încrederea cetățenilor din numeroase raioane”, a menționat Igor Grosu.

„Mai mult de jumătate din cetățeni au votat pentru schimbări serioase în țara noastră și ne-au oferit încrederea. Știm cât de mult avem de muncit în următoarea perioadă. Moldova a fost dusă într-o groapă de probleme și este nevoie de soluții serioase. Va fi nevoie de implicarea multor oameni integri și competenți. Nu va fi ușor să faci dintr-o țară săracă una prosperă”, a mai spus liderul PAS.

Igor Grosu a menționat că urmează „luni și ani” de lucru și de obstacole. În numele echipei, acesta a promis alegătorilor că „nu vor înceta să îi asculte” și că vor numi cât mai curând un Guvern.

„Facem apel către oamenii cu experiență relevantă în guvernare, în management, drept, relații internaționale să apeleze la PAS în cazul în care pot să se implice în procese transformaționale în țară. În cazul în care nu pot, dar vor să ajute, îi rugăm să se implice de la distanță”, a menționat Igor Grosu.

PAS îndeamnă persoanele care vor să se implice să se înregistreze la adresa diasporaconnect.md, pentru ca echipa să îi poată găsi mai ușor și să îi implice în procesele de guvernare.

„PAS va avea grijă de toți în mod egal, indiferent cu cine au votat, pentru ca niciun om cinstit să nu mai trăiască în frică și sărăcie acasă. Lupta a fost grea, de multe ori nedreaptă. Din păcate, unele instituții au închis ochii la ilegalități sau au încurajat abuzuri împotriva votului liber. Am depus contestații și vom veghea ca cei care au încălcat drepturile cetățenilor să răspundă în fața legii”, a completat Grosu.

***

Amintim că, potrivit rezultatelor preliminare, după procesarea a 99,95% din procesele verbale, în Parlament au acces trei concurenți electorali: PAS (52,72%), BECS (27,24%) și Partidul „ȘOR” (5,75%).

Dacă scrutinul va fi validat de Curtea Constituțională, cele mai multe mandate de deputat le va obține PAS: 62-63. BECS poate miza pe 32 de fotolii de parlamentar, iar Partidul „ȘOR” pe  6 locuri.

Ce urmează după totalizarea rezultatelor puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: