Stoianoglo a respins afirmațiile lui Morari conform cărora soția sa deține acțiuni la Moldindconbank
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo a respins afirmațiile lui Morari conform cărora soția sa deține acțiuni la Moldindconbank

Procurorul general al Moldovei, Alexandru Stoianoglo, a negat acuzațiile lui Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție. Acesta a calificat drept „minciuni” informațiile, potrivit cărora, soția sa ar deține acțiuni în cadrul Moldindconbank.

„Sunt absolut clare și firești tentativele persoanelor certate la cuțit cu legea de a minți şi manipula cinic cu date pentru a crea neîncredere în cei care-i anchetează și să-şi facă jocurile”, se arată într-o declarație a Procuraturii Generale.

Stoianoglo a menționat că Procuratura nu va participa la o „campanie toxică și mincinoasă” îndreptată împotriva acesteia și nu va ceda presiunilor, chiar dacă acestea sunt „din ce în ce mai agresive”.

Potrivit unui comunicat publicat de Procuratura Generală, pe 5 ianuarie 2021, într-un birou notarial de la Kiev, persoane deocamdată neidentificate, au autentificat notarial modificări în registrul unor companii, astfel încât, peste noapte, beneficiar final al acestor firme să figureze numele soției procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Reprezentanții Procuraturii Generale au mai menționat că declarațiile lui Morari vin după informarea despre citarea sa pentru săptămâna viitoare la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire pe mai multe capete de acuzare pentru infracțiuni din perioada exercitării funcției de șef al Procuraturii Anticorupție.

Menționăm că pe 6 ianuarie, Viorel Morari, în timpul unui briefing, l-a acuzat pe Stoianoglo că are legături cu omul de afaceri Veaceslav Platon. El a mai spus că în două companii ucrainene controlate de Veaceslav Platon, Țvetana Kurdova a devenit beneficiarul final. Numele ar coincide cu cel al soției procurorului general al Moldovei, Alexandru Stoianoglo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: