Stoianoglo acceptă dezbateri fără moderator, cum a propus Sandu: „Condițiile sunt, fără îndoială, foarte confortabile”
Full Article 3 minutes read

Stoianoglo acceptă dezbateri fără moderator, cum a propus Sandu: „Condițiile sunt, fără îndoială, foarte confortabile”

Alexandr Stoianoglo, candidatul socialiștilor în turul II al alegerilor prezidențiale, a acceptat propunerea contracandidatei sale, actuala șefă a statului, Maia Sandu, de a desfășura dezbaterea electorală pe care au stabilit-o fără moderator. Stoianoglo i-a transmis răspunsul printr-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram.

Stimată doamnă Sandu! Desigur, accept propunerea dumneavoastră și sunt pregătit pentru o discuție conform condițiilor indicate de dumneavoastră. Acestea sunt, fără îndoială, foarte convenabile. Ca un compliment pentru viitor, nu eu am inițiat discuția privind inacceptabilitatea anumitor moderatori. Mă bucur, totuși, că ați găsit o soluție pentru a vă ajusta poziția. Vă mulțumesc pentru acest lucru”, a transmis Stoianoglo.

Dezbaterile dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo

Precizăm că Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo au stabilit că vor organiza o dezbatere electorală înaintea turului II al alegerilor prezidențiale. Pe 22 octombrie, s-a anunțat că dezbaterile vor avea loc la Palatul Republicii, în data de 27 octombrie, vor fi moderate de jurnalistul Gheorghe Gonța, iar transmisiunea va fi asigurată de compania de stat Teleradio-Moldova. Gheorghe Gonța a fost propus în calitate de moderator de către Stoianoglo și staff-ul lui.

După ce a devenit cunoscut faptul că Gheorghe Gonța va modera dezbaterile, mai multe persoane din domeniul jurnalismului din Republica Moldova, precum și Consiliul de Presă, au venit cu reacții negative, subliniind că acesta a încălcat normele deontologice anterior. Ulterior, TV8 a anunțat că nu va difuza și nici reflecta în știri dezbaterile, iar Jurnal TV a declarat că, dacă Gonța nu va fi înlocuit, la fel, nu va transmite pe post evenimentul.

Pe 23 octombrie, Adrian Băluțel, membru al staff-ului Maiei Sandu, a anunțat că echipa șefei statului a luat act de declarația critică a Consiliului Presei și boicotul anunțat de cele două televiziuni. În acest context, el a propus Consiliului de Presă să organizeze dezbaterea, inclusiv să identifice unul sau mai mulți moderaori. La scurt timp, Alexandr Stoianoglo a publicat un mesaj în care insistă ca Gheorghe Gonța să nu fie înlocuit, propunând în schimb ca Maia Sandu să desemneze, la rândul său, un moderator.

Ulterior, Maia Sandu a publicat pe rețelele de socializare o adresare video către Alexandr Stoianoglo, în care i-a propus să desfășoare dezbaterile fără moderator. Ea a mai propus ca fiecare candidat să-i acorde contracandidatului câte 10 întrebări.

***

În ultimii ani, Gheorghe Gonța s-a remarcat ca un critic activ al președintei Sandu și al actualei guvernări. Recent, a plecat de la televiziunea la care activa – N4, după un mesaj public contra referendumului constituțional cu privire la aderarea la UE. Iar pe 20 octombrie, în ziua alegerilor prezidențiale, a publicat pe Facebook o fotografie cu clădirea Președinției și mesajul „Noul loc de muncă al lui Alexandr Stoianoglo”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: