(UPDATE) Stoianoglo cere ANI să investigheze averea adjunctului procurorului-șef al capitalei, Adrian Popenco
Full Article 2 minutes read

(UPDATE) Stoianoglo cere ANI să investigheze averea adjunctului procurorului-șef al capitalei, Adrian Popenco

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo cere Autorității Naționale de Integritate (ANI) să investigheze averea lui Adrian Popenco, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii capitalei. Reacția vine în urma unei investigații publicate pe 25 noiembrie de portalul Anticorupție.

x

„Procuratura Generală este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de Autoritatea Națională de Integritate, obiectiv și în termeni proximi”, se arată într-un comunicat de presă publicat de reprezentanții Procuraturii Generale, pe 27 noiembrie.

UPDATE (14:25) ANI anunță că s-a autosesizat asupra investigației, încă de ieri, 26 noiembrie, fiind semnată în acest sens o sesizare din oficiu de președintele ANI, Rodica Antoci. În sesizarea din oficiu, se solicită Inspectoratului de Integritate, ca în baza art. 28 al Legii 132/2016, să se examineze faptele descrise în investigație.

Acum două zile, anticorupție.md scria că șeful adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, Adrian Popenco, locuiește într-o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, lângă capitală, și conduce de trei ani un Mercedes de ultima generație, bunuri despre care declară că nu îi aparțin. Potrivit acestuia, casa este a socrilor săi, iar mașina – a unei rude generoase.

***

Din anul 2013, Adrian Popenco a fost adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție. În anul 2015, Popenco a preluat conducerea grupului de anchetă care a investigat dosarul despre fraudele de la Banca de Economii în baza declarațiilor lui Ilan Șor. Șor a depus mărturii împotriva lui Vladimir Filat anume procurorului Popenco. Iar Filat afirma că după ce a fost reținut, procurorul Popenco i-a organizat o întrevedere cu Vladimir Plahotniuc. Popenco neagă acest lucru.

În anul 2017, Popenco a devenit adjunct al procurorului-șef al municipiului Chișinău. În vara anului 2019, după ce Adriana Bețișor a plecat din procuratură, Popenco a devenit din nou adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție. Dar pentru puțin timp. Când Procuratura Generală a fost condusă temporar de Dumitru Robu, Popenco a revenit la Procuratura municipiului Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: