Stoianoglo, despre investigația în care este vizat Dodon: „O luăm în considerație, dar trebuie să acumulăm și alte probe”
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo, despre investigația în care este vizat Dodon: „O luăm în considerație, dar trebuie să acumulăm și alte probe”

Procuratura Generală (PG) nu dispune de informații care ar arăta că Igor Dodon în perioada mandatului de președinte își coordona acțiunile și discursurile cu Kremlinul. Mai mult, instituția nu se va implica în chestiuni politice, mai ales în perioada electorală. Declarația a fost făcută de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, cadrul conferinței de presă din 22 octombrie.

Alexandr Stonianoglo a reiterat că Procuratura Generală nu se va implica în „chestiuni politice, mai ales în perioada electorală”.

„Aceasta nu înseamnă că noi nu reacționăm la niște încălcări care posibil au fost făcute de politicieni. Noi nu credem că prin instrumentul Procuraturii trebuie să fie rezolvate treburile politice. Acesta este un element care a fost folosit demult, în perioada statului capturat, când PG a fost un instrument principal pentru înlăturarea oponenților politici și economici. Pe viitor așa ceva nu va fi”, a răspuns Stoianoglo la întrebarea jurnaliștilor, privind investigația Rise și Dossier.

Șeful PG a precizat că materialele prezentate de jurnaliști nu conțin probe concludente.

„Deocamdată nu dispunem de informația că domnul Dodon cât a exercitat funcția de președinte a prezentat careva materiale. Și dacă țineți minte, în materialele prezentate nu este nimic. Investigația RISE este o investigație jurnalistică. Noi o luăm în considerație, dar trebuie să acumulăm și alte probe”, a declarat procurorul general.

Reacția vine după ce, acum câteva zile, jurnaliștii de investigație de la Rise Moldova și Dossier au publicat materiale care ar arăta că Igor Dodon, pe durata mandatului său de președinte, ar fi fi avut anumite legături secrete cu responsabilii de la Kremlin. Acesta ar fi avut pseudonimul „Kremlinovici”.

Mai mult, anumiți politicieni moldoveni primeau de la Moscova texte pentru discursuri publice sau, invers, trimiteau încolo texte proprii pentru coordonare. De asemenea, în cadrul administrației prezidențiale a Rusiei există aşa-numitul „departament moldovenesc” condus de colonelul Serviciului Federal de Securitate (fost KGB), Igor Maslov.

De cealaltă parte, Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon, a declarat că investigaţia este un fals și ar avea legătură cu campania electorală.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: