Stoianoglo, înregistrat în calitate de candidat la alegerile prezidențiale
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo, înregistrat în calitate de candidat la alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală (CEC) l-a înregistrat pe Alexandr Stoianoglo în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. Instituția electorală i-a înregistrat și simbolul electoral – „o stea cu cinci raze”. Deciziile au fost luate pe 2 septembrie în timpul unei ședințe publice. Precizăm, Stoianoglo este primul candidat înregistrat pentru prezidențiale.

CEC a verificat listele de subscripție și semnăturile susținătorilor lui Stoianoglo și a decis că acesta „întrunește cerința legală pentru înregistrarea sa în calitate de concurent electoral la funcția de președinte al Republicii Moldova”.

Prim urmare, Comisia a hotărât înregistrarea lui Alexandr Stoianoglo „în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie”. Totodată, CEC i-a înregistrat simbolul electoral pentru imprimare în buletinul de vot – „o stea cu cinci raze, egale după unghi care se formează în linii cu lungime egală”.

Urmare a deciziei CEC, liderul socialiștilor Igor Dodon a anunțat pe o rețea de socializare că sloganul electoral al lui Stoianoglo va fi „Dreptate pentru toți”.

***

Pe 8 iulie 2024, liderul socialiștilor Igor Dodon anunța că ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo va candida la următoarele alegeri prezidențiale. Dodon a spus că Partidul Socialiștilor îl va susține pe Stoianoglo și că acesta este „un candidat apartinic”. Detalii AICI. Pe 21 august 2024, după ședința Consiliului Republican al PSRM, liderul socialiștilor Igor Dodon a anunțat că ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo se lansează oficial în alegerile prezidențiale. Cu toate că a fost susținut „unanim” de membrii Consiliului Republican al PSRM, Dodon a ținut să precizeze că Stoianoglo „nu are apartenență politică”. Detalii AICI. NewsMaker a scris ce se știe despre Alexandr Stoianoglo și dacă, potrivit experților, acesta poate deveni „principalul concurent al Maiei Sandu” la viitoarele alegeri prezidențiale. Detalii AICI.

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor avea loc în data de 20 octombrie. Concomitent se va desfășura referendumul constituțional privind integrarea europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: