Un nou dosar pe numele lui Stoianoglo? Procurorul Furtună își va examina propria sesizare
Full Article 2 minutes read

Un nou dosar pe numele lui Stoianoglo? Procurorul Furtună își va examina propria sesizare

În privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, ar putea fi deschis un dosar penal pentru îmbogățire ilicită. Consiliul Superior al Procurorilor în ședința din 5 august l-a însărcinat pe procurorul Victor Furtună să verifice plângerea pe care el însuși a depus-o împotriva lui Stoianoglo. 

Consiliul a examinat plângerea depusă de Furtună împotriva lui Stoianoglo. De menționat că Furtună instrumentează și alte dosare împotriva procurorului general suspendat. Subiectul a fost examinat în ședință închisă. Drept urmare, Furtună a fost desemnat pentru a verifica el însuși informațiile din apelul său.

Pentru NM, avocatul lui Stoianoglo, Vasile Gafton a spus că nu poate comenta contestația lui Furtună, deoarece nu i s-a furnizat o copie a documentului. De menționat că Stoianoglo s-a adresat la CSJ pe 21 iulie. Acesta a cerut o copie a contestației lui Furtună pentru a pregăti argumente în apărarea sa.

O sursă NM a spus că contestația poate fi despre îmbogățirea ilegală. Într-o conversație cu NM, Furtună nu a confirmat și nici infirmat informația. Procurorul a spus că în timp ce instrumenta dosarul împotriva lui Stoianoglo a luat cunoștință cu „anumite împrejurări” pe care el a decis să le raporteze Consiliului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: