Stoltenberg: NATO trebuie să susțină țările care nu sunt membre, așa cum sunt Moldova și Georgia
Full Article 1 minutes read

Stoltenberg: NATO trebuie să susțină țările care nu sunt membre, așa cum sunt Moldova și Georgia

NATO analizează posibilitatea unei colaborări și mai apropiate cu partenerii din estul Europei, iar invazia Ucrainei de către Rusia a demonstrat necesitatea susținerii R. Moldova și a Georgiei. Declarația a fost făcută de către secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe din 28 aprilie, susținută împreună cu președinta Parlamentului European Roberta Metsola.

Invazia brutală a Ucrainei demonstrează necesitatea ca NATO să susțină țările europene care nu sunt membre ale Alianței și nici membre ale Uniunii Europene, așa cum sunt Moldova și Georgia. Este vorba de suport tehnic, suport politic. Și Georgia este un partener foarte valoros, care cooperează îndeaproape cu UE. Analizăm ce putem face adițional pentru o colaborare și mai apropiată cu partenerii noștri din estul Europei”, a declarat secretarul general al NATO.

La rândul său, președinta Parlamentului European a declarat că Maia Sandu a fost invitată să se adreseze Parlamentului European, invitație pe care a acceptat-o.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: