Studenții, obligați să se testeze pentru Covid înainte de a fi cazați în cămine? Precizările ministrului Sănătății
Full Article 2 minutes read

Studenții, obligați să se testeze pentru Covid înainte de a fi cazați în cămine? Precizările ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a negat informația vehiculată în unele surse mass-media, potrivit căreia, studenții nevaccinați vor fi obligați să prezinte rezultatele testului la COVID-19 ca să fie cazați în cămin. Oficialul a precizat, însă, că în cazul unor categorii de studenți, cum ar fi cei de la Medicină, ar putea fi impuse anumite rigori suplimentare.

„Nu a fost nicio indicație în acest sens, dar, în principiu, atunci când este vorba despre colectivități foarte mari, iar căminul este o colectivitate foarte mare, și într-o cameră locuiesc, în medie, trei persoane, organizatorii, acea universitate, trebuie să se asigure că nu vor fi infectați ceilalți, acum, când vin de acasă. După aceea, vor locui într-un mediu mai strâns”, a răspuns Ala Nemerenco la întrebarea dacă este adevărat că studenții vor trebui să prezinte certificate de vaccinare sau teste la COVID-19 pentru a putea fi cazați în cămine.

Totodată, ministrul Sănătății nu exclude că, în cazul studenților la Medicină, ar putea fi impuse anumite rigori, pentru ca pacienții cu care intră aceștia în contact să nu fie în pericolul de a contracta virusul.

„Ar putea să apară aceaste întrebări la Universitatea de Medicină, cu referire la accesul lor în clinicile universitare. Toți pacienții, îaninte de spitalizare pentru intervenții planificate, fac testul Covid. Și atunci, dacă vine un student în anul III-V, netestat, nevaccinat, la acest pacient care se află în tratament chimio-terapeutic, cu o imunitate la pământ? Trebuie să ne asigurăm că păstrăm pacientul în siguranță. Vor apărea aceste întrebări, eu le intuiesc și, probabil, vor fi anumite cerințe față de anumite grupuri de studenți”, a precizat Nemerenco.

***

Pe 26 august, unele surse mass media apropiate Partidului Socialiștilor au publicat știri, conform cărora, în cazul nevaccinării, studenții vor fi obligați să se testeze periodic și să prezinte rezultatele la decanat, sau în cămin în cazul celor care vor solicita cazare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: