Studenții-voluntari au imunizat anti-Covid circa 270 de persoane din comuna Gura Galbenei, Cimișlia (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Studenții-voluntari au imunizat anti-Covid circa 270 de persoane din comuna Gura Galbenei, Cimișlia (FOTO)

Circa 270 de persoane au fost vaccinate pe parcursul zilei de 5 iunie în comuna Gura Galbenei, Cimișlia, datorită echipelor mobile, formate din voluntari ai Asociației studenților și rezidenților de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Datele au fost publicate pe 6 iunie de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

În total, au fost formate 15 echipe mobile, formate din 34 de voluntari ai Asociației studenților și rezidenților de la USMF „Nicolae Testemiţanu”. Tinerii au mers din casă în casă, în comuna Gura Galbenei, din Cimișlia, pentru a informa locuitorii despre beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, totodată, vaccinând doritorii de a-și proteja sănătatea.

În total, pe parcusul zilei de 5 iunie, au fost vaccinate în jur de 270 persoane și informate circa 2.000 de persoane. Proiectul de organizare a echipelor mobile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 se desfășoară cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și UNICEF Moldova. În cadrul acțiunilor de informare și imunizare au fost implicate și autoritățile publice locale, lucrătorii medicali din localitate, precum și secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

„Mulțumim UNICEF si OMS Moldova pentru suportul acordat, atât tehnic și logistic, precum și tuturor celor implicați în acest exercițiu. Prin astfel de acțiuni ne propunem să creştem acceptabilitatea vaccinării în rândul populației. Oamenii care nu au posibilitate să meargă la medicul de familie pentru vaccinare, s-au bucurat că au această posibilitate de a se vaccina împotriva COVID-19 la domiciliu”, a spus secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Potrivit MSMPS, astfel de maratoane ale vaccinării vor continua în toată țara.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 din Republica Moldova a început pe 2 martie. Până în prezent, 469 665 de doze de vaccin au fost administrate în țara noastră. Numărul persoanelor imunizate cu două doze de ser anti-Covid este de circa 107 mii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: