SUA va dona 55 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Printre beneficiari, Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

SUA va dona 55 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Printre beneficiari, Republica Moldova

Casa Albă a prezentat un plan pentru distribuirea la nivel global a 55 de milioane de doze de vaccin care se află în stocul SUA. Printre beneficiari va fi și Republica Moldova.

Astfel, 41 de milioane de doze de vaccin vor fi distribuite prin intermediul platformei COVAX. Mai exact, aproximativ 14 milioane de doze vor ajunge în țările din America Latină și zona Caraibilor, aproximativ 16 milioane de doze – în țările din Asia, iar aproximativ 10 milioane de doze – în țărilor din Africa.

De asemenea, aproximativ 14 milioane de doze de vaccin vor distribuite altor țări, precum Columbia, Argentina, Haiti, Republica Dominicană, Costa Rica, Panama, Afganistan, Bangladesh, Pakistan, Filipine, Vietnam, Indonezia, Africa de Sud, Nigeria, Kenya, Ghana, Cabo Verde, Egipt, Iordania, Irak, Yemen, Tunisia, Oman, Cisiordania și Gaza, Ucraina, Kosovo, Georgia, Republica Moldova și Bosnia și Herțegovina.

Menționăm că la sfârșitul lunii mai, președintele Joe Biden a anunțat că SUA va dona 80 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: