Subiectul constituirii platformelor industriale, discutat în cadrul unei ședințe la guvern
Full Article 50 second read

Subiectul constituirii platformelor industriale, discutat în cadrul unei ședințe la guvern

Premierul Ion Chicu a convocat o ședință pentru a examina progresul în constituirea platformelor industriale în regiunile țării, se anunță într-un comunicat la guvernului. Necesitatea industrializării țării este determinat de necesitatea de creare a locurilor de muncă, de a deschide oportunități de creștere personală pentru tineri și de a integra Republica Moldova în fluxurile economice regionale și globale.

Sursa citată notează că programul de industrializare presupune constituirea a 16 platforme industriale care vor oferi investitorilor posibilitatea de a construi uzine în zonele amenajate, cu acces la infrastructura rutieră, energetică, de alimentare cu apă și de canalizare.

În prezent sunt identificate terenuri potrivite pentru constituirea a 12 platforme și se discută cu autoritățile publice locale pentru identificarea a încă 4 locații.

Premierul a solicitat să fie întreprinse măsurile de schimbare a destinației terenurilor selectate și să fie alocate resurse pentru elaborarea proiectelor și executarea lucrărilor pentru conectarea infrastructurilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: