Sula, după ce Diacov a spus că va cere reînregistrarea PDM: „Nimeni nu poate folosi această denumire”
Full Article 2 minutes read

Sula, după ce Diacov a spus că va cere reînregistrarea PDM: „Nimeni nu poate folosi această denumire”

Președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), Ion Sula, a venit cu o reacție, după ce ex-deputatul democrat Dumitru Diacov a declarat că ar putea depune actele pentru reînregistrarea ex-Partidului Democrat din Moldova (PDM). Sula susține că acest lucru ar fi imposibil, în condițiile în care la moment PSDE este succesorul de drept al PDM.   

„Nimeni nu poate folosi denumirea acestui partid și siglă în afară de PSDE. Domnul Diacov, începând cu data de 20 noiembrie 2022, nu mai este membru de partid al PSDE și nu are, respectiv, nicio funcție în acest partid”, a declarat liderul PSDE, Ion Sula, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4.

Întrebat ce crede despre declarația lui Diacov, care susține că Agenția Servicii Publice (ASP) i-a permis să reînregistreze PDM începând cu luna decembrie 2024, Sula a spus: „Noi nu cunoaștem acest lucru. Avem precedente când alte partide au fuzionat, s-au transformat, și nu am văzut așa precedente. Urmează să consultăm cadrul legal, dar din câte eu cunosc, nimeni nu poate folosi această abreviatură”.

Amintim că Dumitru Diacov a declarat recent că nu exclude că va depune actele la ASP pentru reînregistrarea PDM. Potrivit lui, responsabilii de la ASP i-ar fi spus că acest lucru va fi posibil, dar din decembrie anul viitor. Fostul deputat a menționat că va merge din nou la ASP doar dacă „oamenii vor insista” sau „dacă nu va fi o evoluție pozitivă spre consolidarea centrului politic”. Detalii – AICI.

Precizăm că în noiembrie 2022, Partidul Democrat din Moldova a devenit Partidul Social Democrat European (PSDE), iar președinte a fost numit Ion Sula. O decizie în acest sens a fost luată la Congresul extraordinar al PDM. În aceeași zi, fondatorul Partidului Democrat din Moldova Dumitru Diacov a spus că nu a votat, la Congres, pentru schimbarea denumirii partidului. El menționa că nu a susținut noile modificări și a refuzat să adere la noua formațiune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: