„Sunt bucuros și mândru pentru țara mea”. Primele declarații ale lui Denis Vieru după victoria de la Olimpiada de la Paris
Full Article 3 minutes read

„Sunt bucuros și mândru pentru țara mea”. Primele declarații ale lui Denis Vieru după victoria de la Olimpiada de la Paris

După ce a adus Republicii Moldova o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, judocanul Denis Vieru s-a declarat bucuros și mândru pentru sine, țara noastră și oamenii care i-au fost alături. Sportivul a menționat că intenționează să ajungă și la următoarea Olimpiadă, care va avea loc peste patru ani. Precizările au fost făcute pe 28 iulie pentru Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. 

Emoțiile sunt la nivel foarte mare. Sunt bucuros și mândru pentru mine, pentru țara mea, pentru oamenii care sunt alături, care m-au susținut și mi-au dat un imbold să tind la mai mult și la mai mare”, a declarat Denis Vieru.

Jodocanul a menționat că dedică medalia pe care a obținut-o la Jocurile Olimpice de la Paris tuturor celor care l-au sprijinit.

Acesta mai spus că va munci pentru a ajunge și la următoarea Olimpiadă. „Fiecare sportiv își dorește o medalie de aur. Eu sunt unul din cei care totuși are o responsabilitate dublă față de mulți oameni. Și am făcut-o, reușesc și dovedesc că se poate și în Republica Moldova. Și peste patru ani o să dovedesc că sunt și mai bun decât acum. Și sper să ajung și la Olimpiada viitoare”, a precizat el.

Întrebat ce va face cu premiul de 2 milioane de lei din partea Guvernului de la Chișinău pentru rezultatul obținut la Jocurile Olimpice, Denis Vieru a spus: „O să mă gândesc în privința la bonusuri. Evident, cum o făceam, o fac și sper că o voi face și în viitor, o să donez careva bani. Deja cui și când, o să-mi spună suflețelul. Și o să bucur și alți oameni din acest premiu plăcut”.

Precizăm că, pe 28 iulie, Denis Vieru a acces în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Paris, la proba de judo în categoria de greutate de 66 kg, după ce a trecut de finlandezul Luukas Saha și sârbul Stranhija Buncic. În semifinale, Vieru l-a întâlnit pe campionul olimpic, japonezul Hifumi Abe, în fața căruia a cedat. Ulterior, sportivul moldovean a luptat cu francezul Walide Khyar pentru medalia de bronz pe care l-a învins.

***

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi la 10 probe.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: