„Sunt consternat”. Reacția ambasadorului UE în Moldova la atacurile asupra presei și societății civile
Full Article 2 minutes read

„Sunt consternat”. Reacția ambasadorului UE în Moldova la atacurile asupra presei și societății civile

Șeful Delegației UE la Chișinău Peter Michalko s-a arătat „consternat” de atacurile lansate la adresa societății civile și a mass-media independente din țara noastră. Oficialul susține că acestea „ridică semne de întrebare serioase față de angajamentul politic de a sprijini un mediu favorabil dezvoltării societății civile”. Reacția vine după ce deputatul socialist Bogdan Țîrdea și-a prezentat noua carte „Societatea civilă din Moldova: Sponsorii. ONG-crația. Războaie culturale”. 

Peter Michalko a venit cu o reacție într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

„Sunt consternat de atacurile dure, nefondate și rău-intenționate, lansate la adresa societății civile și a mass-media independente din Republica Moldova. Pentru orice stat care se consideră democratic și modern, o societate civilă puternică și vibrantă, precum și mass-media independente sunt elemente necesare, care asigură progresul, dezvoltarea și transparența, și împuternicesc cetățenii”, a scris oficialul.

Ambasadorul UE în Republica Moldova a precizat că organizațiile neguvernamentale aduc multe beneficii pentru toți cetățenii țării, în fiecare zi.

„Ele sunt parteneri importanți pentru autoritățile de la toate nivelurile, care ar trebui să fie deschise și incluzive față de partea activă a societății, în interesul oamenilor și pentru viitorul lor. Astfel de atacuri ridică semne de întrebare serioase față de angajamentul politic de a sprijini un mediu favorabil dezvoltării societății civile, care este o parte esențială a implementării Acordului de Asociere UE-Republica Moldova”, a mai scris Michalko.

Sunt consternat de atacurile dure, nefondate și rău-intenționate, lansate la adresa societății civile și a mass-media…

Posted by Peter Michalko on Wednesday, 21 October 2020

Reacția vine după ce deputatul socialist Bogdan Țîrdea și-a prezentat noua carte „Societatea civilă din Moldova: Sponsorii. ONG-crația. Războaie culturale”. Deputatul povestește despre „armata postmodernistă” finanțată din străinătate, „rețeaua Soros” de ONG-uri și compară bugetele organizațiilor obștești cu bugetele spitalelor. În versiunea deputatului, și NewsMaker a ajuns „în rețeaua lui Soros”.

***

Menționăm că toată informația despre donatori și sursele de finanțare ale NewsMaker este deschisă, transparentă, publicată pe site la rubrica „Despre proiect” și se actualizează sistematic.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: