„Sunt localități în care există un fel de imunitate colectivă”. Șeful ANSP consideră că grădinițele s-ar putea deschide înainte de 1 septembrie
Full Article 2 minutes read

„Sunt localități în care există un fel de imunitate colectivă”. Șeful ANSP consideră că grădinițele s-ar putea deschide înainte de 1 septembrie

Grădinițele din Republica Moldova ar putea fi redeschise înainte de 1 septembrie. Declarația a fost făcută de către directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul ediției din 28 iulie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4. 

Șeful ANSP Nicolae Furtună a spus că este de părere că redeschiderea grădinițelor ar putea avea loc înainte de 1 septembrie, însă cu respectarea anumitor condiții: personalul instituțiilor preșcolare va purta măști și mănuși, zilnic se va efecua trierea angajaților, dar și a copiilor, iar programul de activitate al instituțiilor ar putea fi mai scurt.

„Sunt optimist. Lucrul acesta s-ar putea întâmpla înainte de 1 septembrie, dar depinde de fondatorii care vor asigura de facto instituțiile preșcolare cu dezinfectați, depinde și de situația epidemiologică. Pe un fundal de câteva sute de cazuri zilnice nu vom putea redeschide grădinițele. Trebuie să privim individual lucrurile: sunt localități care au trecut deja prin COVID-19 și există un fel de imunitate colectivă. Fiecare situație trebuie analizată de către specialiști”, a explicat oficialul.

Șeful ANSP a mai spus că unele grădinițe private dispun de condițiile necesare pentru a funcționa. Nicolae Furtună a calificat drept „aberații” propunerile ca minorii să poarte măști sau să fie restricționați în comunicare sau joacă cu alți copii.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: