„Suntem siguri că va fi susținută”. Platforma „Pentru Moldova” va înainta un candidat la funcția de premier
Full Article 2 minutes read

„Suntem siguri că va fi susținută”. Platforma „Pentru Moldova” va înainta un candidat la funcția de premier

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” urmează să prezinte numele candidatului pe care îl înaintează la funcția de prim-ministru al țării. Anunțul a fost făcut de către deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber și deputatul neafiliat Serghei Sîrbu, în cadrul unui briefing din 29 decembrie. Parlamentarii s-au arătat siguri că se vor găsi 51 de voturi pentru învestirea noului executiv.

„Ieri am făcut o declarație foarte îndrăzneață și corectă și astăzi repetăm: suntem singurii care au venit ieri cu această declarație, suntem gata să ne asumăm această responsabilitate. Înțelegem cine și în ce jocuri joacă, dar trebuie să urmărim interesele cetățenilor. Suntem siguri că candidatura pe care o vom propune va fi susținută de 51 de deputați”, a declarat Tauber.

„Semnalele pe care le avem deja din partea mai multor deputați, din alte fracțiuni, ne fac tot mai încrezători că Republica Moldova va avea în această perioadă extrem de complicată un Guvern profesionist și cu puteri depline”, a declarat secretarul Platformei „Pentru Moldova”, Serghei Sîrbu

Sîrbu a precizat că, în următoarele zile, vor fi organizate consultări cu celelalte fracțiuni, iar în urma acestora, va fi dezvăluit numele candidatului la funcția de prim-ministru: „Considerăm că avem profesioniști pentru toate pozițiile din guvern și suntem siguri că va fi asigurată majoritatea parlamentară. Vom face public numele candidatului și a echipei în timp util”.

Amintim că Platforma parlamentară „Pentru Moldova” este formată din 16 deputați: 7 neafiliați și 11 ai fracțiunii Partidului „ȘOR”. În urma consultărilor cu șefa statului din 28 decembrie, deputații din Platforma „Pentru Moldova” au declarat că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, însă sunt gata să propună un candidat la funcția de prim-ministru.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: