Partidul „ȘOR” se declară pregătit să propună un candidat la funcția de prim-ministru
Full Article 2 minutes read

Partidul „ȘOR” se declară pregătit să propună un candidat la funcția de prim-ministru

Fracțiunea Partidului „ȘOR” este gata să propună un candidat la funcția de prim-ministru al țării. Anunțul a fost făcut de către deputații formațiunii, după consultările cu președinta țării, Maia Sandu, din 28 decembrie. Aceștia nu au precizat numele eventualului candidat.

Fracțiunea Partidului „ȘOR” a fost reprezentată de către deputații Serghei Sîrbu, Violeta Ivanov și Marina Tauber.

„Am reiterat poziția noastră fermă cu privire la alegerile anticipate. Noi suntem gata, suntem pregătiți, însă suntem o platformă destul de responsabilă și înțelegem ce ar însemna să mergem acum în alegeri anticipate, când situația este complicată, când suntem pe marginea prăpastiei, când avem o criză pandemică, o criză în agricultură… Avem nevoie de un guvern profesionist și responsabil până la alegeri. Noi suntem gata să ne asumăm responsabilitatea politică, pentru a veni cu un guvern responsabil și competent, cu un prim-ministru”, a declarat Violeta Ivanov.

Deputata Marina Tauber a accentuat că este prima echipă care se arată pregătită să-și asume un nou guvern.

„Noi suntem prima formațiune și ca de obicei Ilan Șor, Partidul „ȘOR” și echipa din Platforma „Pentru Moldova” este prima care este gata să ne asumăm responsabilitatea într-o situație foarte complicată din țară. Nu ne ascundem de responsabilitate, suntem echipa care știe să administreze localitățile și vom fi buni administratori ai țării”, a declarat deputata Marina Tauber.

Deputații Partidului „ȘOR” nu au vrut să precizeze numele candidatului la funcția de premier pe care sunt gata să îl propună.

„Doamna președintă nu a comentat această informație. Este dreptul dumneaei, noi am venit cu poziția noastră”, a adăugat Tauber.

***

Președinta țării, Maia Sandu, desfășoară pe 28 decembrie consultări cu deputații din parlamentul Republicii Moldova. Anterior, șefa statului s-a întâlnit cu deputații fracțiunii PSRM, cu cei ai fracțiunii PAS , cu cei ai fracțiunii Platforma DA și cu cei ai PDM.

Șefa statului urmează să se întâlnească și cu reprezentanții grupului parlamentar Pro Moldova, după care va susține o conferință de presă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: