Surpriză la „alegerile” din Transnistria? Ce scor a luat Krasnoselski
Full Article 1 minutes read

Surpriză la „alegerile” din Transnistria? Ce scor a luat Krasnoselski

Vadim Krasnoselski se pare că va obține un nou mandat de lider al regiunii transnistrene. Potrivit informațiilor parțiale, acesta a obținut 113 620 de voturi, adică 79% din total, informează presa din stânga Nistrului pe 13 decembrie.

Contracandidatul său, Serghei Pînzari, a fost votat de 16 914 de alegători (11,8%). Acesta nici măcar nu a participat la vot, întrucât ar fi în izolare, fiind infectat cu COVID-19.

În total, și-au experimat dreptul la vot 143 054 de oameni, adică 35,2% din numărul total de alegători. 10% dintre buletinele de vot au fost declarate nevalabile.

Pe 10 decembrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a declarat că așa-numitele „alegeri prezidențiale” din Transnistria sunt ilegale, nelegitime și nule. Conducerea instituției a îndemnat partenerii străini să nu își delege observatori și a calificat drept „sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale” a țării astfel de acțiuni.

În context, circa 10 oficiali ruși care au vrut să ajungă în Transnistria pentru a „monitoriza” alegerile, au fost nevoiți să facă cale-ntoarsă din Aeroportul Chișinău. Unul dintre ei a declarat că în Moldova „s-a acutizat rusofobia”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: