Taliban nu va mai fi interzis în Rusia? Putin, informat că mișcarea islamică poate fi scoasă din lista organizațiilor teroriste
Full Article 2 minutes read

Taliban nu va mai fi interzis în Rusia? Putin, informat că mișcarea islamică poate fi scoasă din lista organizațiilor teroriste

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Justiției de la Moscova intenționează să excludă mișcarea islamică Taliban din lista organizațiilor teroriste din Rusia. Instituțiile i-au transmis președintelui rus Vladimir Putin că Talibanul poate fi scos de pe lista organizațiilor teroriste. Informația a fost raportată de agenția de presă pro-Kremlin TASS, care face trimitere la reprezentantul lui Putin în Afganistan, Zamir Kabulov.

Precizăm că autoritățile ruse mențin de mult timp contacte cu Taliban, delegații ale acestuia vizitând în mod regulat Moscova. Pe 15 mai, de exemplu, talibanii au participat la forumul „Rusia-Lumea Islamică: KazanForum”.

Cu toate acestea, Taliban a continuat să fie interzis în Federația Rusă, fiind declarat organizație teroristă. Iar activiștii și instituțiile mass-media care l-au menționat fără mențiunea statutului acestuia de organizație interzisă au fost trași la răspundere penală.

Acum, Ministerul rus de Externe a declarat că Moscova a invitat reprezentanții Talibanului să participe la Forumul economic internațional de la Sankt Petersburg. Taliban a participat deja la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg în 2022, atunci când evenimentul a fost ignorat de participanții occidentali din cauza războiului din Ucraina, scrie BBC.

***

Taliban este o mișcare musulmană sunnită și fundamentalistă, răspândită în Pakistan și mai ales în Afghanistan. De la sfârșitul lunii august 2021 talibanii au preluat conducerea Afganistanului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: